Когато мечтите се сбъдват…

Categories Споделено
14645

В моменти като този ми се иска някой да ме ощипе, за да осъзная, че не сънувам. Чувствам такова удовлетворение, както никога досега. Не само защото нещата се нареждат по начина, по който ми се е искало, а и защото едва сега си давам сметка колко могъщи могат да бъдат мечтите , стига да имаме смелостта да ги преследваме.
Те ме правят по-уверена, по-целеустремена, по-амбициозна. Защото знам, че пределите им са безгранични и че аз съм единственият човек, който им слага бариери.

И сега, когато съм на крачка да започна нещо толкова ново, толкова различно и толкова вълнуващо, ме е страх да го изрека гласно, за да не се изгуби магията, която витае около него. Може би и заради това отлагах тази публикация. Реших, обаче, че няма как да не споделя с вас, всички вие, които ме подкрепяхте през цялото това време и ме насърчавахте да поддържам този блог. Надявам се, че ще ме подкрепите в решенията ми и че ми изпратите цялата си положителна енергия.

Една мечта се сбъдва, за да направи път на следващата…

През есента на 2012, живот и здраве, заминавам за Лондон, където ще уча сладкарство в едно от най-престижните кулинарни училища по света – Le Cordon Bleu.

Благодаря на родителите си за безкрайната подкрепа. Без тях нищо от това нямаше да се случи. Не знам с какво съм ги заслужила, знам само, че ще дам всичко от себе си, за да оправдая очакванията им!

101 Responses to “Когато мечтите се сбъдват…”

 1. Куков

  Много се кефя, когато видя някой заслужил да успее! А тези думи “Една мечта се сбъдва, за да направи път на следващата…”, просто са невероятно точни. Успех няма да ти пожелая, понеже съм сигурен, че и без него ще се справиш ;) .

  Отговор
 2. Simona

  Поздравления Иринка!!! Радвам се заедно с теб, а съм сигурна че и останалите ще споделят тази радост! Желая ти нови и безгранични мечти които да збъдваш!!!

  Отговор
 3. Надежда

  Страхотна новина!!! ЧЕСТИТО ОТ СЪРЦЕ! Мечтите наистина се сбъдват, Ирина, стига човек да има смелостта първо да мечтае и след това да реализира това, за което е мечтал :) Стискам ти палци и ти пожелавам много успех – ти го заслужаваш!

  Отговор
 4. tedi9

  Просто не мога да опиша колко се радвам за Вас :) . Вие сте доказателство, че когато човек следва мечтите си винаги ще успява. Пожелавам Ви след като завършите Le Cordon Bleu, да работите с най-добрите готвачи или пък да си отворите собствена сладкарница, кой знае :) ? А нали все пак няма да напускате sunshineskitchen за цялото обучение и да ни оставите без вкусните Ви рецепти ?!? :)

  Отговор
 5. Tinn

  От все сърце ЧЕСТИТО :) Хубавите неща се сбъдват на хубави хора.Още повече успехи,нови рецепти и всичко най от най…кой каза ,че щастието на другите не е заразно :) )

  Отговор
 6. мария

  честито и много професионални и лични успехи.много щастие и да не ни забравяш и от далечен Лондон.очакваме да ни изненадаш с някой техен традиционен сладкиш.

  Отговор
 7. Еос

  Ири, поздравления :) Много се радвам за теб! Всичко най-хубаво ти пожелавам и още много сбъднати мечти!

  Отговор
 8. Svetoslava

  Леле Ирка, това е страхотно!Ти го заслужаваш и със сигурност ще накараш родителите си да се гордеят с теб!Пожелавам много и само успехи!!!

  Отговор
 9. Дени

  Привет, Ирина!

  Чудесна новина! Пожелавам ти прекрасна една година в кулинарното училище и въпреки че вероятно ще бъдеш доста заета, все пак да успееш да опиташ от вкуса на шеметния живот в Лондон!

  Поздрави

  Отговор
 10. Полина Попова

  Поздравления! Новината наистина е страхотна, желая ти успех!

  Отговор
 11. Виктория

  Това е нещо МНОГО ГОЛЯМО! Поздравления! Пожелавам ти след като вече си тръгнала по пътя към успеха никога да не се отклоняваш от него! Един ден ,когато станеш световно известен готвач ние, твоите читатели, ще се гордеем,че сме били едни от първите, които са те подкрепили! Успех!

  Отговор
 12. Ваня

  Браво, Иринчееее☼☼☼
  Ама да не се окаже, че ти ще ги учиш :)

  Ах, не мога да си представя още по-хубав блог от сегашния!
  Много успехи и подвизи!

  Отговор
 13. Dani

  Ирка,
  радвам се че постигаш една от мечтите ти!
  Стискам ти палци и пожелавам от сърце още много сбъднати мечти!!!

  Отговор
 14. Mina @ Angellove's C

  ЧЕСТИТО, ИРИНА!!! Поздравленияяяяяяяяяяяя :) страхотна новина!!! Възхищавам се на таланта и успеха ти и ти пожелавам все повече и по-големи успехи и безброй сбъднати мечти :) !!!

  Отговор
 15. pavlina petkova

  Надявам се да си заразила тези хора с уменията, които имаш, така както заразяваш мен и да са разбрали, че човекът който са приели е невероятен талант!
  …. и мечтите са за това, да се сбъдват! Поздрави!

  Отговор
 16. Kaenni

  Поздравления. :)
  Аз живея и работя в Лондон, общо-взето в сходна сфера – хотелиерство, добри готвачи се търсят постоянно и навсякъде, а сладкарите са особено ценени от 5* хотелите за Afternoon tea специалитети.
  Успех, сигурна съм че ще заобичаш Лондон като роден град, уникално място е.

  Отговор
 17. Елия

  Ирииии, ти си най-най-добрата, не само че ще оправдаеш всички очаквания, но и ще ги надминеш, за знаеш! Пращам ти купища от цялата положителна енергия, на която съм способна! Ще е прекрасно :-)

  Отговор
 18. Мира

  Ирка, страхотна новина! Честито и стискам палци това да е началото на още много сбъднати твои мечти! :)
  Сърдечни поздрави!

  Отговор
 19. Юлия Кожухарова

  Честито! Иринка, ти заслужаваш това,което си постигнала! Това означава, че ще станеш още по-голяма вълшебница в сладкарството! Майчински поздрави и пожгелания за много,много успехи!

  Отговор
 20. мила

  Поздравления! И благодарности за вдъхновението, което излъчват тази новина и Вашите думи! Заслужавате сбъднатите си мечти, Ирина!

  Отговор
 21. Кристина

  Ти заслужаваш всичко това! Не се страхувай да си щастлива!

  Отговор
 22. малки неща

  Браво, Иринка! Каква хубава новина! Токова е хубаво да се започне нещо ново, особено като ти е на сърце. Пожелавам ти да научаваш с удоволствие и лекота, като не забравяш и да се забавляваш. Ще очаквам с нетърпение впечатленията ти от Лондон, училището и съвременните тенденции в сладкарствот. На добър път и късмет!

  Отговор
 23. Марги

  Ирка, браво! Това е чудесна новина! Много успехи ти пожелавам и се надявам, че няма да ни забравиш.

  Отговор
 24. Еликсир

  Ирка,поздравления!Щом си решила да кандидатстваш при тези твои възможности,значи сладкарството за теб е повече от страст!Потопи се и загребвай с пълни шепи от тази твоя сбъдната мечта и ще бъдеш истински щастлива!Пожелавам ти го от сърце!

  Отговор
 25. Annie

  Ирина, честито! Сигурна съм, че много ще се забавляваш, изучавайки тънкостите на сладкарството. Много късмет ти желая и все по-смели мечти :)

  Отговор
 26. Жулиета Йовчева

  Поздравления, поздравления, поздравления!!! Странно е как чрез един кулинарен блок се привързваш към неговия създател:) Най-искрено се радвам за теб и ти пожелавам да сбъднеш и други твои мечти. Лондон е уникален, също като теб. Прекрасна новина за прекасен човек. Много успех ти желая!!!

  Отговор
 27. Яна

  Ау, супер! Честито! Много, много се радвам за теб!
  Надявам се да се забавляваш много и да бъдеш много доволна от това, което ти предстои! :)

  Отговор
 28. Пепа Стоева

  Поздравления, Ирка! Чудесно е, че ще сбъднеш тази твоя мечта, свързано с хобито ти от последните години и ще го превърнеш в професия! Много успехи ти пожелавам!

  Отговор
 29. Ева Тонева

  Поздравления, Ирина! Когато един диамант се шлифова, започва да блести още по-ярко! Прегръдки с пожелания за още безброй сбъднати мечти! :)

  Отговор
 30. Ipsy

  Прекрасна моя, още веднъж ти пожелавам много положителни емоции и успех в начинанието. Караш ме да се чувствам горда, че познавам талантлив и креативен човек като теб.

  Отговор
 31. Шарена Сол

  о, уау, това е наистина страхотно! и си го заслужил оименно с цялото старание и любов които влагаш в блога, честито

  Отговор
 32. Ваня Георгиева

  Ееее, браво Ирина! Страхотна новина, прекрасно е да видиш млада и положителна личност като теб, да сбъдва мечтите си. Успех и все напред и нагоре!

  Отговор
 33. Диана

  Чудесна новина,
  Много се радвам за сбъдването на тази твоя мечта, Иринка!
  Желая ти много успех, кулинарно вдъхновение и лично удовлетворение.
  Голяма прегръдка за теб и смело напред, Диана

  Отговор
 34. Michel

  Честито!! :)

  PS Малко offtopic: Най-престижното кулинарно училище по света, ти праща писмо с… Comic Sans Serif шрифт?? :-D

  Отговор
   • Ами

    На шрифтът Comic Sans Serif се гледа с лошо око от професионалистите в графичната сфера. Тотално no-go за фирмена кореспонденция и изобщо за официални писма.

    Отговор
    • Ирина

     Разбирам. На мен не ми пречи шрифтът и по никакъв начин не мисля, че той е причина да се смята, че училището е непрофесионално. Но явно е въпрос на разбирания.

     Отговор
     • Ами

      Никой не е писал, че училището е непрофесионално. :) Успех! :)

   • Michel

    Всъщност, не голямо (тоест, зависи от ситуацията).

    По-скоро го отбелязвам като любопитен факт, че са избрали томно Comic Sans.

    Училището най-вероятно е страхотно и сериозно! :)

    Ако мога да направя аналог: Да пращаш официални писма с Comic Sans Serif е еквивалентът да отидеш на интервю в HP, облечен в тениска с гола мадама и скъсани джинси… ;)

    Отговор
 35. Светла

  Поздравления!Мисля ,че те чакат големи успехи в бъдеще!Пожелавам ти ги най-искрено!!!

  Отговор
 36. Tsweti

  Ето го доказателството, че на хубавите хора се случват хубави неща! Поздравления Ирина! Казват че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му – Вие сте Голяма, много Голяма, не спирайте да мечтаете! За мен е чест да се докосвам до Вашите успехи посредством блога Ви, ще продължавам да следя с интерес случващото Ви се!

  Отговор
 37. Ели

  Браво, браво, браво! Поздравления и успех! Със сигурност ще имаш успехи, погледни колко много хора сме с теб! Напред и нагоре!

  П.П. И аз забелязах така “обичания” шрифт, но явно е професионално изкривяване :P

  Отговор
 38. Tonchita

  Честито :) От все сърце се надявам,като се завърнеш да ни покажеш новите си умения.Знам че ще оправдаеш нашите очаквания.Заслужаваш тези хубави моменти,които ти предстоят.Ние сме с теб.Честито още веднъж :)

  Отговор
 39. Geri Urumova

  Честито, Иринка, много се радвам за теб! Разбира се това си е напълно заслужено. Само не мога да си представя след този курс с какви неземни вкуснотии ще ни зашеметяваш :-)

  Отговор
 40. Nina

  Това найстина е невеоятна новина, сигурно като си получила писмото и ти се е искало да скачаш и крещиш от кеф хаха незнам поне аз така бих реагирала. Това лято бях в Лондон интересен град, но за мен беше прекалено стресиращо хаха . Много много се радвам за теб Ирина найстина го заслужаваш. Незнам дали ще идва с теб полвинката но ако не, съвет от мен, връзките от разтояние имат бъдеще хаха моята е така от 3 години точно поради учение така че ако има истнска любов това дори ще заздрави отношенията.
  Ако пък той дойде с теб още по добре така ще имаш подкрепа.
  Честито и много щастие и търпение докато дойде времето хаха че не е малко.

  Отговор
  • Ирина

   Благодаря.
   А що се отнася до любовта от разстояние, няма да ми се наложи да я изпитам. Заминаваме заедно :)

   Отговор
 41. Михаела

  Не се бях радвала така искрено за никого в скоро време. :) Толкова бях развълнувана като прочетох, че баба ми като си дойде от работа едно от първите неща, които и казах беше, че авторката на блога от който съм приготвила толкова много неща, заминава да учи в Лондон. Като разбра, че си и от Търново съвсем и стана любимка и на нея, освен и на мен.
  Пожелавам ти много, много успехи, макар че не се и съмнявам, че ще ги пожънеш!

  Отговор
 42. Зорница

  Честитои от мен! Нищо не те прави по-щастлив от това да видиш как се сбъдват мечтите ти. Нека така бъде и за нопред, постигай всяка една с лекота и зъвладявай върхове! Твоето щастие прави щастливи и нас. Успех!

  Отговор
 43. AVA

  Честито, Ирина! Напълно заслужаваш да си ТАМ – в най-прекрасния град, в най-прекрасното училище!
  Продължавай да мечтаеш и да сбъдваш всичките си желания!
  Успех!

  Отговор
 44. fedora

  Поздравления и от мен, Ирка!
  Голямо скачане е било, когато си получила писмото :) )
  Прегръдки :)

  Отговор
 45. Lulu

  Ири, огромни поздравления! Наистина много, ама много се радвам за теб! Не само защото си родена за това, но и защото се осмели да предприемеш тази крачка!

  Отговор
 46. Йоли

  Браво миличка!Толкова се радвам за теб.Напълно заслужаваш това,а ние ще се гордеем още повече с теб.Никога не спирай да мечтаеш и да преследваш целите си.Прегръщам те!

  Отговор
 47. Мирослава

  Поздравления и от мен! Новината ти е страхотна! Пожелавам ти да прекараш една невероятна година, изпълнена с много вълнения, трепети, нови познания и умения. А това, че заминаваш заедно с любимия човек е страхотно! Ще направи Лондон още по-прекрасно място за теб!
  Много успехи! Ние, твоите читатели на блога, много се гордеем с теб!

  Отговор
 48. The witch

  Поздравление, Ирина. Смело осъществи мечтата си. Очаквам лондонски публикации с интерес.
  Поздрав от Велико Търново!
  Успех!

  Отговор
 49. janica25

  Поздравления.Прекрасна новина.Заслужаваш го напълно.Успех и от мен !

  Отговор
 50. Йоана

  Само трябва силно да си пожелаем… Е, и да действаме. :-)
  Много се радвам, че веднага след като разбрах хубавата новина имах възможността да те поздравя лично. Толкова е вълнуващо!
  Първата крачка си я направила отдавна. Следва постоянство, отдаденост и много работа. И нека вдъхновението бъде с теб! :-)

  Отговор
 51. Ginger Cookies

  Честито!
  Искрено ти пожелавам сбъдването на мечтата ти да се превърне в най-красивата ти приказка.
  Успех.:)

  Отговор
 52. росица григорова

  Господи, колко е хубаво това, което се случва! Едно талантливо дете сбъдва мечтите си! Успех и от мен, слънчице!

  Отговор
 53. Dani Dineva

  Ири,
  голямо БРАВО! Пожелавам ти всичките ти мечти да се сбъднат! Желая ти попътен вятър и да споделяш с нас наученото. Успех :)

  Отговор
 54. Краси

  Попътен вятър,Ири!
  Страхотно е ,когато мечтите ни слязат на земята и се осъществят.

  Отговор
 55. dC

  Успех!

  Много се радвам за теб. Продължавай все така да преследваш мечтите си!

  Отговор
 56. Ем

  Ирина, отдавна следя блога ти и съм твой голям фен, но едва сега се осмелявам да изразя възхиението си от всичко, което правиш, а и от теб самата! Просто не успях да се стърпя след тази страхотна новина! Честито! Неописуемо е, когато талант в определена област, желание за реализация в същата, характер и дадености, улесняващи възможностите се слеят в едно! А когато и най-близките те подкрепят, е тогава, човек може само да лети от щастие и заразява със заряда, който това състояние излъчва! Много, много искрено се развълнувах, зарадвах (и аз съм любител сладкар) и се обнадеждих, че мечтите наистина се сбъдват! Само трябва да сме искрени със себе си и да се потрудим :о) От сърце ти желая много успехи, здраве най-вече, и все така да бъдеш себе си!!! Убедена съм, че те чакат много високи завладени върхове и по света, и у нас!

  Отговор
 57. vesela

  Ирка, честито и от мен! Сбъдването на мечта е нещо чудесно!
  Ще си позволя единствено един съвсем приятелски съвет – човек не бива да робува на мечтите си и да иска нещо на всяка цена.
  За мен любовта е нещото, което никога не бих заменила за никоя мечта. За мен човек никога няма да е докрай щастлив без любов…
  Така че – желая ти и двете неща да вървят ръка за ръка при теб!
  Дано любимия ти човек те разбира и подкрепя във всичко, разбира се и ти него също! Всичко друго губи смисъл!

  Отговор
  • Мирослава

   Направо се чудя защо давате съвети, когато никой не е искал такива? Предполагам само, че сте много близка приятелка на Ирина, за да си позволите това. Честно казано от поста лъха леко студен вятър за нещо фатално, което може да се случи. Никъде Иринка не казва, че ще замени мечтата си с любовта, напротив – споделя, че за Лондон ще замине заедно с любимия си човек. А от предходни нейни публикации доста силно си личи голямата подкрепа на Слави в страстта й към сладкарството!
   П.С. Иринка, извинявам се за малко гневните си думи!

   Отговор
 58. minalina

  Ирина, страшно много се радвам за теб.
  Честито, заслужаваш го! Още много сбъднати мечти ти пожелавам.

  Отговор
 59. Violeta S.

  Моите най-искренни поздравления, Ирина!
  Училището изглежда страхотно, надявам се да ти е много полезно и да отвори много много врати пред теб! Надявам се все пак да ти остава време да пишеш от Лондон, ще бъде много инетересно!
  Пожелавам ти още много сбъднати мечти :)

  Отговор
 60. Краси

  Чудесно е това, което ти се случва! Вълнувам се заедно с теб! Радвам се и за това, че с твоите разкази и снимки ще можем да споделим приключението ти! Изживей го истински! Ти го заслужаваш!

  Отговор
 61. Наталия

  Ирка, честито, много успехи и един ден когато станеш един от най-известните сладкари в света, да не забравиш за всички, които обичаме блога ти. Отново ме накара да се усмихна :)

  Отговор
 62. Crash

  Страхотно! Наистина страхотно! Вдъхновяваш ме (не само в готвенето) да следвам моите мечти =) Наистина много се радвам за теб, със сигурност ще е безценно преживяване.

  Отговор
 63. Yordanova

  Честито!
  Следя блога ти -интересен е.А би ли споделила какво учи или завърши в България?

  Отговор
 64. Maria Nikova

  Искрени поздрави! Пожилавам ти това прикрчение да ти донесе всичко хубаво, което си си представяла когато си го мечтала. Успех!

  Отговор
 65. Nanita

  Ехаааа……това е страхотна новина!Поздравления Ирина!Чудесно е когато мечтите се осъществяват.Успех!

  Отговор
 66. Христина

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!
  ПС: споделям мечтата ти за Cordon Bleu …. мога да си представя колко си щастлива… Дано изживяването надмине очакванията ти… Успех!

  Отговор
 67. Ina

  Поздравления, Ирина!
  От личен опит знам какво означава да получиш такова писмо и мога да си предстаея как се чувстваш в момента!
  Пожелавам ти попътен вятър и още много успехи занапред!

  Отговор
 68. momo

  Отворих блога ти, за да видя някоя Коледна рецепта и се натъкнах на тази прекрасна новина! Прекрасно е, когато мечтите се сбъдват. Още по-прекрасно е, когато има и с кого да ги споделим. Пожелавам ви незабравимо приключение в Лондон!

  Отговор
 69. Evgeniya

  Честито,Ирина! С огромно удоволствие чета твоите страхотни есета , зареждам се с позитивизъм и добро настроение. Мечтай ,момиче! Никога не спирай да мечтаеш! Изпращам ти с усмивка моите най-добри пожелания!

  Отговор
 70. inej

  Поглеждайки указанията за ‘най-вкусната шоколадова торта’ с изненада открих тази новина :) Споделям радостта и вълнението ти. Поздравявам те, за това, че си открила своя път и ти желая спокойната увереност за да вървиш по него. Отскоро съм почитател на кулинарното изкуство, и при теб намирам чудесни предложения (от които впрочем се възползвах ;) , топлина и настроение. Успех и от мен!

  Отговор
 71. Силвана

  Честито! Нека топъл попътен вятър те води към разкриването на истинската ти същност, нека предстоящите ти приключения те направят щастлива! Човек е голям, колкото са големи мечтите му. Ти си голяма!

  Отговор
 72. Polly

  Поздравления! Имам запаметен този блог в браузъра си и все ще правя някои от страхотните рецепти, още не съм, признавам. Но всичко е страхотно тук като се започне от рецептите и се стигне до оформлението. Случайно днес прочетох в рецептата за шоколадовите тройни тортички, че си от Велико Търново и още повече ти се възхитих, страхотна си, само успехи ти желая!!!!! И не забравяй блога, все някога и такива като мен ще започнат да правят страхотните ти рецепти !!

  Отговор
 73. Ивелина

  Здравей, аз искрено ти се радвам за това, което правиш и напоследък редовно се възхищавам на направените от теб неща.
  Много е хубаво когато можеш да сбъднеш мечтите си, пожелавам много сбъднати мечти.
  Вярвам, че много ще се забавляваш и ще изживеш много сладки мигове в реализарането на тази мечта.

  Отговор
 74. пепеляшка

  Ирина, чак сега, ровичкайки се тук, прочетох нази прекрасна новина! И с огромно закъснение, но от сърце ти желая ПОПЪТЕН ВЯТЪР И ОЩЕ ХИЛЯДИ СБЪДНАТИ МЕЧТИ!

  Мария

  Отговор
  • Ирина

   Благодаря ти, Мария!
   Аз разбрах, че дъщеря ти живее и учи в Лондон. Надявам се, че няма да имаш нищо против ако се допитам до теб за въпроси свързани с това :)

   Отговор
 75. Веселина Желева

  Честито! Желая ти много, много успехи, много забавление и незабравими моменти. Въпреки, че не се познаваме лично, от сърце се радвам за твоята сбъдната мечта. Нека повече мечти се сбъдват!

  Успехи :)

  Отговор

Оставете коментар